Opencart Upgrade Service merupakan servis menaiktaraf sistem opencart anda dari versi lama kepada versi baru. Contohnya, web anda sekarang masih dalam versi v1.5.6.4 dan anda berhasrat ingin upgrade kepada sistem opencart v2.3.0.2, tetapi anda tiada keupayaan teknikal mendalam berkaitan opencart, atau pun anda risau jika anda sendiri lakukannya akan menyebabkan berlaku isu-isu berkaitan error, missing data dan macam-macam masalah lain. Jangan bimbang, dengan servis kami hasrat anda akan menjadi kenyataan.

Pihak kami juga akan backup fail-fail dan database web anda yang asal terlebih dahulu sebelum melakukan operasi upgrade.

Kami hanya lakukan upgrade web opencart: 
# web asal anda mestilah bermula dari versi v1.5.0.0 hingga v2.2.0.0
# sila pilih anda nak upgrade ke versi berapa? Pilih dari senarai versi berikut sahaja:

1) Opencart v1.5.6.4
2) Opencart v2.0.1.1
3) Opencart v2.0.2.0
4) Opencart v2.0.3.1
5) Opencart v2.1.0.2
6) Opencart v2.2.0.0
7) Opencart v2.3.0.2


Opencart Upgrade Service ini akan maintain data-data penting berikut:
1) senarai data products, category, product option, manufacturer
2) senarai data information page 
3) senarai data orders
4) senarai data customers dan affiliates

Walau bagaimana pun, anda mesti bersetuju dengan syarat-syarat berikut:
1) [Optional Job: Include Install Third Party Theme = Add RM50.00] Jika web anda ada menggunakan custom theme, anda mesti sediakan kepada kami file theme tersebut mengikut versi opencart yang hendak di upgrade. Jika tiada, maka web opencart anda yang baru akan mengikut theme default opencart. (note: jika anda tidak perlukan "Optional Job" dari kami, anda boleh buat sendiri kemudian untuk re-install theme selepas kami siap upgrade opencart)

2) 
[Optional Job: Include Install Third Party Plugin Extensions = Add RM50.00 (maksimum hingga 5 third party plugins)] Jika web anda ada install sebarang plugin luar (termasuk plugin modules, plugin bahasa, plugin vqmod atau ocmod, plugin shipping dan payment), anda juga mesti sediakan kepada kami semua fail-fail plugin tersebut mengikut versi opencart yang hendak di upgrade. Jika tiada, web yang baru di upgrade tidak akan ada plugin tersebut, sebab plugin lama sudah tak boleh digunakan lagi kerana outdated/wrong version plugin. (note: jika anda tidak perlukan "Optional Job" dari kami, anda boleh buat sendiri kemudian untuk re-install plugin selepas kami siap upgrade opencart)

3) Semua setting asal berkaitan plugin custom theme dan plugin luar tidak akan disimpan disebabkan semua plugin tersebut terpaksa di re-install semula dan di set semula. Setting dari web lama sudah tidak relevan untuk web yang telah diupgrade, sebab itu plugin wajib di re-install semula.

4) semua code modification/customization yang dibuat pada file web asal juga tidak akan wujud pada web baru kerana proses upgrade akan overwrite semua opencart core files.


Jika berminat dan bersetuju dengan syarat-syarat di atas, sila purchase service ini dan kemudian berikan info yang diminta berikut.

Sila hantar info berikut ke e-mel [email protected] :
1) Web Domain = 
2) Upgrade kepada versi berapa = 
3) Opencart admin:
    a) opencart admin link = 
    b) admin username = 
    c) admin password = 
4) CPanel Account:
    a) CPanel link = 
    b) CPanel username = 
    c) CPanel password = 

 

Ada pertanyaan? Sila hubungi saya terus di
# WhatsApp: CLICK TO WHATSAPP
# E-Mail: [email protected]

CS7 Opencart Upgrade Service

 • Product Code: CS7
 • RM400.00


Available Options

 • *
  Web Domain
 • *
  Third Party Opencart Themes
 • *
  Third Party Plugin Extensions