Harga extension termasuk  PERCUMA  servis installation !
* Extension ini disediakan manual cara install & setting.
* Walaubagaimana pun, jika anda kurang arif berkenaan teknikal proses installation/configuration, servis disediakan secara PERCUMA.
* Jika website anda belum install VQMod, pihak kami akan tolong install secara PERCUMA.
* Servis PERCUMA ini hanya valid untuk 1 website (1 domain) anda sahaja.

 

Release Version Info:
- untuk opencart 2.x keatas, versi OCMOD disediakan untuk mudah install menggunakan Extension Installer
- Versi VQMOD hanya untuk opencart v1.5.x sahaja
- Versi OCMOD hanya untuk opencart v2.x sahaja
-
Support opencart latest version 2.3.x


Supported Version & Requirements:
* Opencart Version: v1.5.4.x - v1.5.6.x /  v2.0.x.x - v2.3.x.x
* Available untuk versi English & bahasa Melayu (Front Store)
* 100% telah diuji & berfungsi dengan baik
* 100% fail baru, extension ini tidak akan replace fail asal Opencart


Description:
a) Menggabungkan 3
 shipping method extension yang biasa digunakan dengan pemilik kedai online yang menggunakan PosLaju iaitu:-

   + PosLaju (Flat Rate)
   + PosLaju (Rate Per Item)
   + PosLaju (Weight Based)

b) PosLaju (Flat Rate) : fungsinya adalah sama seperti shipping extension "Flat Rate" pada Opencart default. Kelebihannya adalah saya telah buat modifikasi iaitu menambah fungsi geo zones pada extension tersebut, iaitu pihak admin boleh setkan rate shipping yang berlainan bagi setiap geo zones yang berbeza. Ianya tidak dapat dilakukan dengan menggunakan extension "Flat Rate" Opencart default. Contoh fungsi: shipping rate untuk pelanggan dari Sabah/Sarawak boleh disetkan kepada RM30 flat rate, pelanggan dari Semenanjung RM20 flat rate, dan pelanggan dari Singapore dicaj RM50 flat rate. Pengiraan shipping juga automatik berdasarkan lokasi alamat geo zones pelanggan. Sesuai untuk anda yang tidak memerlukan shipping method berasaskan berat produk (weight based) dan kuantiti produk. Admin juga boleh set option untuk display shipping icon logo pada checkout page (logo only /  text only / display logo & text).

c) PosLaju (Rate Per Item) : fungsinya adalah sama seperti shipping extension "Per Item" pada Opencart default. Kelebihannya adalah saya telah buat modifikasi iaitu menambah fungsi geo zones pada extension tersebut, iaitu pihak admin boleh setkan rate shipping yang berlainan bagi setiap geo zones pilihan. Ianya tidak dapat dilakukan dengan menggunakan extension "Per Item" Opencart sedia ada. Contoh fungsi: shipping rate untuk pelanggan dari Sabah/Sarawak boleh disetkan kepada RM20 per item, pelanggan dari Semenanjung RM10 per item, dan pelanggan dari Singapore dicaj RM30 per item. Pengiraan shipping juga automatik berdasarkan kuantiti dan geo zones pelanggan. Sesuai untuk anda yang tidak memerlukan shipping method berasaskan berat produk (weight based).

d) PosLaju (Weight Based) : pula adalah shipping method berasaskan berat atau weight based. Fungsinya sama seperti "Weight Based Shipping" pada shipping extension Opencart default, Kelebihannya adalah saya telah buat modifikasi iaitu dengan menambah fungsi pengiraan rate termasuk fuel surcharge, handling charges dan GST. PosLaju (Weight Based) juga boleh disetkan rate yang berbeza untuk geo zones yang berlainan. Dengan adanya fungsi pengiraan automatik tersebut membolehkan kos PosLaju dapat dikira dengan lebih tepat dan berkesan. Boleh digunakan untuk domestik dan international shipping.

e) Saya ada sediakan fail maklumat untuk senarai PosLaju Malaysia domestic rate shipping, anda hanya perlu "copy & paste" sahaja:-
- PosLaju - Prepaid Box or Prepaid Envelope
- Poslaju Rates For Zone 1 to Zone 5

f) Saya juga menyediakan panduan setup langkah demi langkah (dalam BM):
- Panduan Setup Extension - PosLaju
- Panduan Setup Geo Zones (Domestic Nalaysia) / (Luar Negara)

g) Juga disertakan icon bagi setiap extension ini untuk paparan professional pada halaman checkout (Delivery Method/Shipping Method).


Live Demo:

Customer login/pass: [email protected] / demo
Admin login/pass: demo / demo

Demo for Opencart 2.x:
Demo Shop: CLICK HERE
Demo Admin: CLICK HERE

MX5 - PosLaju Shipping

  • Product Code: MX5
  • RM50.00